۱۳۸۹ دی ۱۳, دوشنبه

خبار رادیو راه کارگر امروز 13 دی 1389 برابر با 3 دسامبر 2011

خلاصه خبر:

خطر اجرای حکم اعدام حسین خضری شدت گرفته و دستگاه قضایی یک نفر دیگر را در بلوچستان به نام شرارت به دار آویخته است

در ادامه موج اعدام قربانیان آسیب های اجتماعی هفت نفر دیگر صبج روز دوشنبه در محل زندان مرکزی کرمانشاه اعدام شدند.

شعبه پانزده دادگاه انقلاب بهنام ابراهیم زاده، کارگر و مدافع حقوق کودکان را به اتهام های امنیتی به بیست سال زندان محکوم کرده است

در ادامه موج گرانی های ناشی از رها کردن قیمت حامل های انرژی قیمت کاغذ 36 درصد و قیمت آجر سفال بین 60 تا 85 درصد افزایش یافته است

دو هفته پس از اعلام برچیدن یارانه ها بانک مرکزی در گزارش تازه خود اعلام کرده که تورم دو رقمی شده است

دولت پادگانی در اولین عقب نشینی آشکار افزایش بیست و دو درصدی قیمت گازوئیل را پس گرفت و در وحشت از عواقب خیز قیمت ها، نرخ گازوئیل آزاد را از ۳۵۰ تومان یکباره به ۱۵۰ تومان به اضافه‌ی یک ریال! کاهش داد

براساس اعلام صندوق رفاه دانشجويان در وزارت علوم یارانه غذای دانشجویان به طور کامل طی پنج سال حذف می شود و در گام اول دانشجویان باید بابت غذای روزانه به جای 175 تومان 450 تا 540 بپردازند


مشروح خبر
خطر اجرای حکم اعدام حسین خضری شدت گرفته است. به گزارش منابع خبری حقوق بشری ماموران اداره اطلاعات ارومیه با مراجعه به زندان مرکزی ارومیه حسین خضری را شب گذشته به مکان نامعلومی منتقل کردند. پرونده حسین خضری که به اعدام محکوم شده اواخر آبان ماه گذشته به دادستان استان ارسال شده بود تا در صورت موافقت دادستانی حکم اعدام وی اجرا شود. حسین خضری چندی پیش در نامه ای به افکار عمومی و سازمان ها و نهاد های حقوق بشری خواهان پیگیری طرح شکایت خود از دستگاه اطلاعاتی، سپاه پاسداران و دستگاه قضایی شده و تاکید کرده بود که به مدت 49 روز در سلول های انفرادی سپاه و در بازداشتگاهی مخفی که زیر نظر سازمان زندان ها نبوده به شدت شکنجه و وادار به اعتراف غیر واقعی شده است. به دنبال انتشار خبر انتقال حسین خضری از زندان اورمیه؛ سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای خواستار لغو این حکم شد. این سازمان همچنین خواستار لغو حکم اعدام شانزده زندانی سیاسی کرد دیگر شد که هم اکنون در نوبت اعدام به سر میبرند. خبر احتمال اعدام حسین خضری در حالی انتشار یافته که روابط عمومی دادگستری سیستان و بلوچستان نیز از اجرای حکم اعدام یک نفر دیگر به نام بهمن ریگی خبر داده است. این دادگستری وی را به "شرارت" و تیراندازی و کشتن چهار نفر . قاچاق مواد مخدر متهم کرد.

در ادامه موج اعدام قربانیان آسیب های اجتماعی هفت نفر دیگر صبج روز دوشنبه در محل زندان مرکزی کرمانشاه اعدام شدند. اتهام این هفت نفر قاچاق مواد مخدر اعلام شده بود. مجتبی ملکي، دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه، وعده اعدام های بیشتر را داد و به خبرنگاران گفت: دستگاه قضايی در اجرای احکام قانونی هيچ‌گونه اغماضی نسبت به هيچ کسی از خود نشان نخواهد داد. روز شمبه گذشته نیز در قم 8 نفر را به اتهام قاچاق مواد مخدر به دار آویختند و اعلام شد پرونده 16 نفر ديگر نيز در دست بررسی است و اين افراد پس از صدور حکم نهايي، اعدام مي‌شوند.

شعبه پانزده دادگاه انقلاب بهنام ابراهیم زاده، کارگر و مدافع حقوق کودکان را به اتهام های امنیتی به بیست سال زندان محکوم کرد. وی وی که کارگر لوله سازی شورآباد شهر ري٬ از فعالان دفاع از کودکان کار و خيابان و فعال کارگری است، روز شنبه ۲۲خرداد در تهران توسط نيروهای وزرات اطلاعات دستگير شد. براساس حکم صادره ابراهيم زاده بايد مدت ۱۰ سال را در زندان رجايی شهر کرج و ۱۰ سال ديگر را در زندان اوين بگذراند. آنچه در دادگاه "امنیتی" دانسته شد فعالیت های بهنام ابراهیم زاده برای کارگران و کودکان و وبلاگ نویسی او بوده است که اغلب مثالاتش نیز مربوط به حقوق کودکان کار و خیابان بوده است. صدور حکم ظالمانه بیست سال زندان برای حمایت از حقوق کارگران و کودکان کار پیام آشکار دستگاه امنیتی/نظامی حاکم بر قوه قضاییه است که تمرکز بر حقوق کارگران و مشکلات کودکان را غیرقابل تحمل و به خطر افتادن امنیت نظام می داند.

گرانی های ناشی از برچیدن یارانه ها و رها کردن قیمت حامل های انرژی حلقه به حلقه از راه می رسد. طی دو روز اخیر اعلام شد که قیمت کاغذ 36 درصد افزایش یافته است، به گفته غلامرضا منتظرى مديركل امور اقتصادى استاندارى يزد قيمت هر تن آجر فشارى درب كوره از 180 هزار ريال به ازاى هر تن به 330 هزار تن افزايش يافته است. به گفته وی قیمت آجر سفال بین 60 تا 85 درصد در استان یزد افزایش یافته است. مصطفی مطورزاده، نماینده مجلس از خرمشهر نیز با اشاره به بحران در سیستم حمل و نقل دریایی ایران پس از برچیدن یارانه ها گفت: شناورها، لنج‌های صیادی و سیستم حمل و نقل دریایی ایران پس از افزایش قیمت سوخت این شناورها با مشکل مواجه شده است. وی افزود: امروز شاهد این هستیم که حرکت شناورهای ما در طول سواحل کشور با مشکل جدی مواجه شده است و بسیاری از کالاهای صادراتی بر عرشه این قبیل شناورها با سختی در حال صادرات است. طی دو هفته ای که از اعلام برچیدن یارانه ها می گذرد؛ گزارش های متعددی در باره اعتراضات کامیون داران؛ ورشکستگی مرغداران، دوبرابر شدن قیمت پارچه، گرانی قیمت آهن، کم فروشی محصولات در بازار برای جبران افزایش قیمت های سوخت، نابودی صید و صیادی؛ هشدار در باره نابودی کشاورزی، نابودی کشت گلخانه ای، ورشکستگی هتلداران، افزایش نرخ کرایه بلیط اتوبوس ، مترو، هواپیما و قطار، برنامه ریزی برای افزایش قیمت مراسلات پستی انتشار یافته است. با این که مسوولین دولتی و رسانه های وابسته به آنها با دروغ گویی آشکار و امنیتی خواندن هر خبر و گزارشی در باره وضعیت قیمت ها سعی در القای عادی بودن اوضاع اقتصادی دارند؛ اما حتی بانک مرکزی نیز ناچار شده است در تازه ترین گزارش خود به دو رقمی شدن مجدد نرخ تورم پس از برچپدن یارانه ها اعتراف کند. به گزارش بانک مرکزی نرخ تورم در دوازده ماهه منتهی به آذرماه امسال دو رقمی شده و به ۱۰٫۱ درصد رسيده است.

دولت با وحشت از عواقب افزایش بیست و دو درصدی قیمت گازوئیل دست به عقب نشینی زد و نرخ گازوئیل آزاد را از ۳۵۰ تومان یکباره به ۱۵۰ تومان به اضافه‌ی یک ریال! کاهش داد؛ یعنی تنها یک ریال بیشتر از نرخ گازوئیل سهمیه‌ای. البته این قیمت فعلا برای دی ماه اعلام شده و قیمت ماههای بعد هنوز مشخص نیست. به گزارش خبرگزاری مهر غضنفری وزیر بازرگانی در خصوص تغییر سهمیه گازوئیل حمل و نقل عمومی و علت عقب نشینی دولت گفت: بعد از آنکه نمایندگان ویژه کارگروه طرح تحول اقتصادی، سهمیه‌ای را برای ناوگان حمل و نقل بین شهری که شامل اتوبوس، مینی بوس و کامیون در نظر گرفتند، بررسی ها در دو هفته اول اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها نشان داد که این سهمیه باعث بروز برخی اختلالات در حمل بار و مسافر خواهد شد. وی افزود: به همین منظور نمایندگان ویژه این کارگروه با لحاظ کردن تغییراتی در سهمیه‌ها، مصوبه ای را در هشتم دی ماه سال جاری از تصویب گذراند که بر اساس آن، مقرر شد که سهمیه در نظر گرفته شده که قرار بود با قیمت ۳۵۰ تومان در اختیار وسایل حمل و نقل عمومی قرار گیرد، به قیمت ۱۵۰ تومان به علاوه یک ریال، در اختیار آنها قرار گیرد.

یارانه غذای دانشجویان به طور کامل طی پنج سال حذف می شود. کيوان مراديان کوچک‌ سرايی رئيس صندوق رفاه دانشجويان در وزارت علوم با اشاره به این که در رابطه با غذای دانشجویان "به هر وعده به طور ميانگين 1250 تومان يارانه تعلق می گيرد که اين ميزان در وعده ناهار 1700 تومان است" به خبرگزاری مهر گفت: "ژتون غذای دانشجويی 175 تومان است و اين مبلغ سه سال است که تغيير نکرده و در سال 89 نيز تغيير نمی کند و حذف کامل یارانه های غذای دانشجویی در طول پنج سال صورت می گیرد.
وی به طرح "تاک" در برچیدن تدریجی یارانه ها در دانشگاهها اشاره کرد و در توضیح آن گفت: فرد در ابتدای سال وام تغذيه دريافت می کند و ماهانه از 6 نوع غذا با قيمت های متفاوت که از 900 تومان تا 2200 تومان در نوسان است استفاده کند و اعتبار مانده را ذخيره کند. در اين طرح نياز به رزرو غذا از قبل نيست و استاندارد غذايی نيز بايد در آن رعايت شده باشد. وام تغذيه دانشجويان روزانه برای چهار سال و 5 وعده در هفته، قیمتش 730 هزار تومان است و برای دانشجويان خوابگاهی 5/2 برابر اين یعنی یک میلیون و هشتصد و بیست و پنج هزار تومان که اين مبالغ جزء بدهکاری دانشجو به صندوق محسوب می شود. وی گفت: بر اساس طرح هدفمندی يارانه ها و تغييراتی که در تغذيه دانشجويان رخ می دهد، برای يک دانشجوی روزانه که در هفته 5 وعده غذايی دريافت می کند و برای دانشجويان ساکن خوابگاه که 14 وعده غذايی در هفته دريافت می کنند هر وعده از 450 تا 540 تومان متغير خواهد بود. این رقم به معنای آن است که پولی که دانشجویان باید برای دریافت غذا پرداخت کنند حدود سه برابر خواهد شد. کوچک سرایی پیش بینی کرد که "هزينه يک خوابگاه دو نفره که اکنون 24 هزار تومان است پس از پنج سال به 70 هزار تومان برسد."